alllt för smilande.....exentrisk????

Jag vet iinte vad som är problemet????? Har ju hört att jag är allt för trevlig mot ALLA men vad är problemet......jo folk tror att man är sjuk i huvudet eller exentrisk eller billig....................

jag hälsar när jag kommer in i vår mat affär.......jag säger oxå hjedå när jag går........expediten kollar undrande på mig varje gång.......jag hälsar glatt på vägarbetarna på vår gata som mer eller mindre bott här ute i 4 veckor snart........de kollar på mig som om jag är en pervers hemmafru.........................jag ler mot folk som ler motmig eller ser sura ut för att ge dem ett leende en grå dag...............de tror att jag är klar till psyket.

FÅR MAN INTE VARA GLAD O SMILANDE?????????

grannen

Var inne hos superkvinnan på vår gata igår...vi drack kaffe och pratade mode o barn.....(hon har ju 4, ett kliniskt rent hem, jobbar ful tid och sätter kl varje morgon på 04.00 för att hinna att ha sex med sin man innan alla barn vaknar= superkvinna)

Henns 2 yngsta killar på 2 år lekte med min stora kille på 3½.........vi tittar på ¨skor på nätet och gör nog d i högst 10 min. på den tiden har de två vildarna hunnit splitta en påse med bullar ut över hela vardagsrumsgolvet...........pillat fran russinpacken och stampat runt i den. HELT LJUDLÖST!!! hur kan vi vara såååå döva?????? eller är det här några ungar med super powers????? min stora kille lekte snällt inne på ett av rummena.

Så kommer hennes stora son in och han har badat i en vattenpöl utanför dörren. våt från topp till tå.

Hur orkar hon??????

jag är glad för att mina barn inte är sååååå kreativa när de gör saker de inte får.....

lite on/off

Ni som försöker att följa med i mitt liv må ju tycka att jag är lite dålig på att skriva just nu. men tiden rinner iväg med mig.

Mitt liv fylls just nu upp av patienter som har MS (multipel sklerose) och psykisk sjuka och dementa långsamma personer. mycket torkandes i stjärten och tvättandes av små rynkiga gamla snoppar.........hihi hi hi hi hiih i  ja jag lever livets glada dagar och trivs faktiskt otroligt bra med mina nya sysslor.

Och när jag inte jobbar så myser jag med barna.

fick blommor av min man i onsdags för att vi firar att vi såg varann för första gången just d datumet for 7 år sedan. shit tiden går fort


tillbaka till bröllop och sverigeturen

Resan mot det efterlängtade bröllopet startade jätte bra. Var hos en ny frisör här i byn och blev jätte nöjd med mitt nya väldigt blonda avklippta hår. hon krämade i en massa beachlook kräm i håret...dvs krämat saltvatten som är jätte dyrt.
Kom hem till min uppfräschade man med knallröda ögon...efter att ha stått i betongdimma hela veckan utan skyddsglasögon.

vi sätter oss i bilen och åker till Grenå. Jag har packat matsäck som vi ska äta på båten. Piroger och småkakor och kaffe och några cola zero.

Vad som händer på vägen vet jag inte men vi kommer förbi en Mac Donalds och faller för frästelsen.........mmmmmmm gott.

vi kom på färjan och den seglar ut. Vi spelar kort och min man vinner varje gång :0(

Helt plötsligt ropar de opp i högtalarna att NIcke Nyfiken kommer på besök i lekrummet..............yohoooooo yes jag övertalar min man att ta ett kort av mig och Nicke . kul för barna men om man kollar in kortet så ser jag ju inte så ledsen ut heller........

men ni ska veta att jag led men tjejen som var innne i dräkten.....har ju själv varit utklädd till Bingo Berra

Bröllpet var helt otroligt vackert. men som ni alla vet så är jag ju gift med en dansk man .......som ÄLSKAR ÖL...........kunde inte gå mer fel. han blev fullast och kom hem kl 07.00..........................................................vem fick så köra hela 3½ timma till varberg......Jag HATAR att köra på motorväg och jag HATAR att köra vägen mellan Jönköping och Borås. min man sov , snarkade och stank av öl och sprit.......................

men annars var det det bästa bröllop jag varti på. roliga tal och kul film från deras svensexa och möhippa. ¨

ett kul inslag var att de aktionerede(vet inte hur d stavas) ut bilderna de målat av min svåger när han satt krokimodell(alltså naken modell för dem som inte vet vad kroki betyder) Alla killarna hade målat ett naken porträtt av honom . några bättre och några ...ja lite sämre :0) vi bjöd på dem och så gick pengarna till deras bröllopsresa.
nått annat som var kul var att de valt att hålla festen mest för sina vänner och inte för en massa äldre familjemedlemmar eller vänner till föräldrarna.....bra gjort Hanna och Pierre. Tack!!!

Nått som skulle vara negativt må nog vara att man får saker att veta om de andra gästerna som man egentligen hade mått bättre av att inte veta............(info fr andra gäster om andra gäster) drinkpinnar i stjärten, strippa m.m ja det omhandlar bara män....... men oxå lite kul hi hi hi h

uppföljnig

Ja jag låter mina barn sova i carporten NOT :0)  har precis sålt spjälsängen som stod ute för att lillkillen fått en normal barnsäng.

Jag har nog bara försökt att få lite medlidande genom att visa hur stökigt det ser ut i vår carport eftersom allt som ska vara i tvättstugan står där ute just nu. men nej nej inget medlidande från någon av mina vänninor....bara klagande på att jag överhududtaget orkar bry mig...... hii hi hi hi ja ja jag ska väl sluta ynka. är förresten klar med infarten och har nog tvättstugan färdig om en månad.

Huset ser ut som ett bombat lockum(bombat dass). puts och lera lite varstans. ingen idé att städa allt för hysteriskt så länge det leks med sand och cement precis utanför dörren.

JAG BLIR TOKIG!!!!

influensa - frisk

Har ju legat i influensa sedan i onsdags....... ett tag trodde jag att jag skulle sprutmåla skåpet bakom mig när jag stod framåtböjd o kastade opp.

39 graders feber oppkast  och diarré och ynkligare än en man som är sjuk. svag svag och mera svag.

Men mirakel medicinen har varit blåbärssoppa och utrörd cola och knäckebröd.

Jag har ju gått ner 4½ kg om man ska se det från den ljusa sidan. :0)

Tack för de söta krya på dig hälsningarna jag fick.


Sjuk

Skriver snart men är magsjuk

Min systers bröllop

Ja så har vi ju varit till min systers bröllp i Åtvidaberg. Helt underbart. jag grät som en liten flicka när jag fick se henne.....och det var 3 timmar innnan de skulle gifta sig.

VACKERT ÄR JU BARA FÖRNAMNET PÅ HUR DET VAR.

Festen var jätte kul.

Ja allt var perfekt. men alla kort på mig och anders blev inte till nått ....trist för vi var ett fint par

Systerskap......behöver inte att vara biologiskt.

Gott sagt från  the world wide web


SYSTERSKAP

Systerskap för mig är en sammanhållning kvinnor emellan. Ett stöd och ovillkorlig vänskap. En skuldra att gråta ut vid, ett bollplank att gnälla vid och en syster att värna om !

En syster ska man också kunna få råd av - oavsett vad det gäller och man skall därefter ta det för vad det är och inte en personlig förolämpning ifall rådet inte riktigt passade in i mallen efter vad man tänkt sig.

Att våga uttrycka sig från hjärtat anser jag vara en rättighet, men jag vet också att det inte är många som vågar det. Det i sin tur beror givetvis på olika saker, men många gånger beror det på att man inte har lust att bli ifrågasatt och förklara sin åsikt. Det ger många rysningar långt in i ryggmärgen hos en del. Men jag tycker att man ska lära sig det. Lära sig att ställa krav, lära sig att visa upp sig, lära sig leva helt enkelt !

Systerskapet hoppas jag ska ge den trygghet som krävs för att våra systrar ska våga vara sig själva !

Systerskapet är också mycket fnitter, själslig glädje och härlig kamratskap.

Utbyte av humor, läran att kunna skratta åt sig själv och givetvis att se skillnad på att skratta MED sin syster och aldrig ÅT henne.

Har man humorn så har man vunnit mycket !

Systerskapet är en pakt ett ointagligt Fort Knox där vi ställer oss framför våra systrar om något inträffar/håller på att inträffa. En grundmur av själslig styrka !

Systerskap är heller inte förknippat med någon könsindelning - systerskap är humanitärt allomfattande för mig !


SYSTERSKAP

Ett  systerskap behöver, för mig,  inte bygga på biologiska bindningar.

Det är en djupare känsla som är svårbeskriven!

Att kunna lita på att det jag säger i förtroende, stannar där, det är viktigt för mig.

Vi har två öron och en mun, lyssna mer och prata mindre.

Att kunna ge och ta kritik samt att alltid ha respekt för andras åsikter, trots att jag inte alltid delar åsikten.

Att stötta och bli stöttad i svåra situationer, dela med sig av sin erfarenhet. Som scoutledare i många är så hade vi som vår devis "Dela - dela med dig", det är det, det handlar om.

Jag kan känna starkt systerskap med kvinnor som lider var än i världen de finns.

En snabb blick eller ett leende är också systerskap för mig. Mitt i vardagen så finns vi för varandra ett kort, kort ögonblick!

Att våga visa sitt riktiga "ansikte" och bli sedd och respekterad av andra.

Att "se" andra, även de mindre lyckligt lottade, att alltid visa respekt för människan bakom den "trasiga fasaden".

Att andra vågar ge mig förtroenden och känna sig trygga i det, det är en lycka.

Att våga ta språnget och finnas för den som behöver tröst eller hjälp i svåra stunder.

Att kunna skratta och ha roligt tillsammans, att kunna vara oense och försonas och vandra vidare med respekt för varandra.

Att aldrig svika ett givet förtroende, vad som än händer.

Ett äkta systerskap är som en värmande filt runt sig när det stormar.

Det hela handlar nog i grunden om människokärlek.

Att våga vara människa!

Att kunna säga "I dag känner jag mig som en våt fläck" och bli förstådd utan ord!

Ett systraskap, som bygger på respekt för andra, det är starkt, starkare än allt annat.


" I samma utsträckning som du vill ha, måste du ge, vill du ha ett helt hjärta, så ge ett helt liv"

Friedrich Rückert

Systerskap för mig är att ha:

 •  
   Någon man kan ty sig till när man behöver nån att prata med.
   Någon man kan lita på...alltid.
   Någon man kan ringa eller åka till bara för att snacka lite skit eller skvallra lite, om någon man inte gillar.
   Jag som syster vill bli respekterad för mina åsikter.
   Alla tycker inte lika dant.
   Systerskap är att kunna både ge och ta.
   En Syster ska inte gå bakom ryggen på en annan syster...utan vara ärlig. - säg som det är !

Systerskap för mig är att kunna ställa upp på en annan syster om det behövs. Även när det inte behövs.

Systerskap är något vackert man ska vårda ömt. Inte ta någon syster för given.

Ett systerskap är en vänskap med extra starka band, som inga vanliga vänner nånsin kan få.

"Systerskap" är ett ganska kraftfullt ord...som man inte ska ta allt för lätt på.

En gång en syster....alltid en syster:))


mamma sysslor

Här i huset är min lott i livet att ta alla bajsblöjor........hur det blev så vet jag inte riktigt men det komm lixom smygandes in i familjen och nu retar jag mig inte ens en gång på att det är så det är.

Vakna i natt av att vår stora kille hade diarré.........ja ha så jag fick stanna hemma från skolan iidag igen..

Det gjorde väl inte sååå mycket men det var ju lite frustrerande.

men min man är ännu mer frustrerad på fjärrvärme installationen. Han är jätte duktig sparar vår ekonomi minst 13.000 danska kroner. många penger.

ja jag tog ju hand om sjuklingen. Han var lite ute och lite inne. men helt plötsligt skriker han att han ska bajsa....okej jag lyfter in honom på toaletten och tvättar hans byxor som det har kommit en liten fis i.....vad jag inte vet är att det har listat sig ut en liten klatt.....PÅ HALLMATTAN. Den som jag preciis har köpt....ooooohlala. jätte kul. bara fram med såpan och starta gnugga.

Det är inte så kul att ha sjuka barn som kräks eller har diarré när man inte har någon tvättmaskin...den står ju i carporten oinstallerad....

Svärmor tvättar våra kläder just nu. M.a.o så får jag dem tillbaka fint strukna och ihopvikta. M.a.o så måste jag vika om alla andra kläder......för när de nytvättade kommer in i skåpet så ser de andra som jag vikt ihop ut som de elaka styvsystrarna i askungen.....de kommer at känna sig utanför. :0)

Snällt av svärmor i alla fall att ordna så fint med våra smutskläder.

Jag damsuger konstant nu när vi ordnar infarten och tvättstugan....bruuummmmm?????

Helt plötsligt när jag skulle starta med maten så funkade inte elen i halvdelen av huset......och säkringarna hade inte gått....... så nu fick vi besök av en elektriker ....inte vårt fe som tur är. kunde ju blivit dyrt.  men det slutade med at vi fick yoghurt till kvällsmat.

okej någon...klagade

det var någon..säger inte vem men någon som klagade på att jag inte visade hela vardagsrummet. här kommer några fler rum i vårat huslite stökigt kanske man jag brukar ha det fiiint

vår infart.....fjärrvärme installations förberedelsermycket jobb för min man .

han är duktig

Angående att titta på hotta barnprograms programledare


Alltså mina barn ser ju bollibompa....men på danska. Det heter fjernsyn for dig här i danmark.

Jag ser tv med mina barn ...kanske inte jätte kul hela tiden men när programledarna är snygga så gör det ju inte så mycket.

Men jag hoppas verkligen inte det var därför som min mamma satt och såg bollibompa  med mig när jag var liten

kolla in den danska söta programledaren Jesper och jämför med de otroligt osexiga svenska fr 1973..............

Mmmmm Beppe Wolgers Hi hi hi ihhihihihihihihihi..:0)

och mmmmmmmmm Staffan Westerberg   :0)

ja ja nu ser de väl bättre ut alltså de nya programledarnajag är ju i bröllops moodVisst var vi fiina. trist för dom som inte kom :0(

mitt kök och ½ vardagsrummet + carporten


livet utan tvättstuga

tvätt stugan har inget golv och ingen tvättmaskin.

min söta man gräver och gräver.

ja det går ju lite tid annan allt är färdigt med fjärrvärmen

Naken i solariet

Ja det var ju hundra år sedan jag solade solarie..... och nu tänkte jag ju bli ssååååå fiiiiin till syrrans bröllop.

Åkte in till Rönde och växlade pengar och begav mig till solcentret.

Stoppar 25 kr i myntinkastet och trycker på ok knappen.

går in och tar av mig allt utom trosor och bh.

gör rent solsängen

väntar på att det ska starta

väntar

väntar

väntar

trycker på olika knappar i frustration över att den inte startar......

Trasig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jag, halv naken i min svarta kappa(det regnar i danmark i dag) med kläderna under armen......jag tappar pengar och mobil och bilnycklar......böjer mig ned och samlar opp dem.........visar nog hela röven för övervakningskamerorna

ingen såg mig tror jag....förrutom han som äger solcentret och kollar videoövervakningen så nu kommer säker filmen att visas på youtube om bara några dagar

går till nästa solsäng

får stoppa i ytterligare 25 kr och trycka ok.

tar av mig kappan och gör rent solsängen....man vill ju inte få flatlöss från den som var i den sist

Jippiiii den startar.

jag lägger mig ner i den och hoppas på att bli brun.

så börjar den att knaka och knittra.......hjälp tänk om den exploderar...man har ju hört om de där solarierna som exploderat och tjejen eller killen blivit brända till kol.......

jag ligger helt stilla och försöker att tänka på mitt "happy place" för att lugna nerverna.

så efter bara 7 minuter slocknar den och jag är färdig.

Hallååååå var är brännan...?????

skulle tro att jag är avskräckt men NEJ!!

måste visst pröva ett annat solcenter senare i veckan så jag når att bli fräsch..........om jag vågar :0)

BIMBO REVIVAL

Okej nu har jag ju sagt att jag inte ska ha barbie hår på syrrans bröllop....men nu har min svärfar sagt att han tycker att jag är fin med liiiiite lockar i håret.....inte för att svärfar bestämmer men han är ju en man och hade för en gångs skull en mening om mitt utseende när jag frågade honom i fredags.

Svårt att ta bimbon ur flickan..........


Yes jag är en bimbo.......NOT okej lite på utsidan ibland. 

Så fram med locktänger och självsittande papilliotter.

Danmark och det danska

Sitter i skolan o snackar alkohol och barn och när och hur man ska introducera sina barn till det. ALDRIG!!!!!!

Faan jag kommer att jobba hårt för att mina barn ska få ett normalt förhållande till alkohol.

Danskarna dricker ju mycket mera än svenskarna och deras inställning til det är väldigt liberal.

HJÄLP!!!!!!


Helt plötsligt går brandalarmet här på skolan......tut tu t tu ut u tu ttu 

brandmännen kommer.....

vi står i fina klunger ute på gräset och väntar på att få komma in igen.

Så visar det sig att någon har rökt fet på toaletten.....hallååå vi är vuxna och lever i en rätt välinformerad värld.........

Så jag ska kämpa mot droger oxå..... jag kommer att bli sjukt orolig för mina pojkar..

Nervositet och dagen efter

Jag tror nog att jag är mest nervös om man jämför mellan mig och syrran.............sjukt!!!! men jag glädjer mig otroligt mycket till bröllopet på  lördagen.

Har nästan packat allt färdigt och lagt fream fin-kläderna.

I dag är min man bakfull och barna tjuriga.....plus att jag är beordrad ut ur huset eftersom min man ska banka upp tvättstugegolvet för arr vi ska få fjärrvärme och vi vill lägga in golv värme nu när vi kan.

d.v.s jag får nua skåp och ny vask där ute. IIIIIiiiiiiiii jag glädjer mig.......

men det ska oxå sägas att vi inte har en tvättmaskin just nu......paniiiiik

Vi hade våra grannar på middag här igår...vi blev 10 barn och 8 vuxna. det var jätte kul och det blev lite sent. men jag är fräsch. lite trött kanske men inte bakfull

Sex and the city+ fyrklövern

A= Carrie

M= Miranda

U= Charlotte

Jag= Samatha

är det en fin uppdelning tjejer eller tycker ni nått annat

men jag undrar fortfarande vem T är som A frågade om????

Vem faan är T????

JAg har inte skrivit om T än så frågan är ju lite konstig.... ......vi saknar en tjej :T men hon kom lixom till lite senare men inte för att hon inte är viktig för mig för det är hon men henne ska jag nog berätta om i ett annat inlägg.....och varför jag inte skrivit namnena på tjejerna är ju för att jag tycker att de ska få välja om de vill ha sina namn på skrift i bloggen eller ej.

FYRKLÖVERN:

Alltså ni  får ju själva välja vilken tjej ni är ,om ni kan identifiera er med någon????jag har ju en bild i  inne i mitt huvud om vilka ni är och dem håller jag för mig själv. hi hi hi hi men jag vet ju vilken av dem ni tycker att jag är 

Fyrklövern

YES YES YES!!!!

På msn igår: Vi var helt plötsligt 4 galna gamla  vänninor online och vi fick till det så vi kunde skriva ihop på den samma chat. YIPPPPIIIIIIII!!!!! faan va vi är bra.

Det var jätte kul. Det måste ha varit 2002 som vi såg varann samtiditg.

Det var en varm kväll på Kreta i augusti hos en av oss som bor fast på kreta i Almirida men på det tidspunkt i Gavalochori.

Ja det var tider det.

Några dagar innan jag åkte för att träffa min pojkvän i Århus(som jag nu är gift med och har 2 pojkar med)


Vi har varit vänniinor sedan 1992 okej en av dem har jag känt sedan 1990.

Men vi har alla arbetat och bott ihop på kors och tvärs på Kreta sedan 1992. Och vi har upplevt de mest konstiga  och gränsöverskridande grejer. Men vi har först och främst haft jätte kul ihop.Man skulle nog kunna identifiera oss med Sex and the city tjejerna.....dem som känner mig vet vilken av dem som skulle kunna vara mig :0) okej nu menar jag som vi  var när vi bodde på Kreta. Innan vi fick barn och så.

Nu

Jag bor Danmark, Ugelbölle,  gift med en dansk och 2 barn
U bor på Kreta i Almirida med 2 barn (änka)
M bor i Stockholm , studerar och dejtar
A bor pendlande Sverige / Santorini med 2 barn och förlovad

Nu var vi ju lite fler tjejer som bodde och upplevde en massa ihop. men just oss 4 var nog ihop lite mer.....och samtidigt.......

Om nu en av er 4 tjejer läser detta och vill motsäga det jag skriver så varsågod :0)


RSS 2.0